• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Akademik
    • Makaleler
    • Engelli Hakları
    • Sık Sorulan Sorular
  • Galeri
  • İletişim

02

Kas
Paylaş
Twitter
Facebook
Linkedin
Google+
Neden Fizyoterapi Değerlendirme Seansı
Tarafından Gönderildi admin Yorum yok Neden Fizyoterapi Değerlendirme Seansı Genel

Neden Fizyoterapi Değerlendirme Seansı

Çocuğunuzun sağlığını ertelemeyin!

Fizyoterapi yönünden erken rehabilitasyonu ele alacak olursak, fizyoterapi programına mümkün olduğunca erken başlanması, ileride oluşabilecek kas tonusu bozukluğuna bağlı kas iskelet yapısında oluşacak deformiteleri, postür bozukluklarını azaltmakta, normal motor gelişimi hızlandırarak hareketliliğin erken sağlanmasına olanak vererek özel çocuğu ve aileyi psikolojik yönden desteklemektedir.

Erken fizyoterapiye başlamanın ileride oluşacak eklem bozuklukları, kas zayıflıkları ve duruş bozukluklarını önleyerek motor gelişimi hızlandırır. Ayrıca  erken dönemde başlayan ev egzersiz programları aile eğitiminin motor gelişim açısından destekleyici nitelik taşır. Gelecekteki engeli en aza indirmek amacıyla nöromotor bozukluğu olan yüksek riskli bebeklerde erken rehabilitasyon gereklidir.

Erken dönem fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının önemi dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artmaktadır. Erken dönem fizyoterapi ve rehabilitasyon programları riskli bebeklerde doğar doğmaz başlaması gereken bir süreçtir. Bu programlar yeni doğan döneminde başlayıp 12 aya kadar hastanede yeni doğan ve çocuk servislerinde, fizyoterapi merkezlerinde veya fizyoterapist tarafından önerilen ev programı seklinde uygulanan fizyoterapi yaklaşımlarını içerir.

Fizyoterapistler, riskli bebeğin değerlendirmesinde altın rol oynarlar. Özellikle kaba ve ince motor gelişimde gecikmesi olan veya gelişimi şüpheli bebekleri değerlendirirler. Bu değerlendirmelerin çocuklar için birçok önemli amacı vardır: gelişimdeki gerilikleri tanımlamak, çocuğa özgü fizyoterapi uygulamalarını planlamak, çocuğun ilerlemesini gözlemlemektir. Genellikle fizyoterapistler, erken rehabilitasyon programına karar verirken klinik deneyimlerini kullanırlar. Ancak bu karara mutlaka standart test sonuçları yardım etmelidir.

Gelişimsel fizyoterapi değerlendirilmesi yaşa uygun duyusal-motor cevapları, motor becerileri ve koordinasyonu, gelişimsel postüral kontrol ve denge reaksiyonlarını, kas-iskelet durumunu içermelidir. Çocuğun nöro-motor değerlendirmesi genellikle motor gelişim ve duyusal gelişim, kişisel ve sosyal gelişim ve  dil gelişimi başlıkları altında incelenmektedir.

Erken müdahale, nörogelisimsel bozukluğa sahip bebeklerde Serebral Palsi (SP) gibi fiziksel sonucu değiştiremese bile yüksek riskli bebeklerin takibi ikincil kas iskelet sistemi bozukluklarının azalmasına ve SP’li çocukların fonksiyonel yeteneklerinin artmasına sebep olur. Erken dönem fizyoterapi yaklaşımları arasında ülkemizde de dünyada olduğu gibi en yaygın kullanılan yöntem Bobath nörogelisimsel tedavi yaklaşımıdır.

Aile eğitimi, erken dönem fizyoterapi programının en önemli parçasıdır. Ailenin bebeği kabullenmesi, rehabilitasyon programına aktif katilimi, kontrollerine düzenli gelmesi bebeğin yaşamının ileriki dönemlerindeki ihtiyaçlarının karşılanması ve maksimum gelişimi elde etmesi için en temel şartlardandır. Bu yüzden aileye çocuğun durumuyla ilgili doğru bilgiler verilir. Aileye özel pozisyonlamaların, tutuş tekniklerinin öğretilmesini, ailenin ve çocuğun ihtiyaçlarının belirlenmesi aile eğitimi için gereklidir.

Riskli bebek, serebral palsi, yaygın gelişim geriliği, spina bifida, obsterik brakial pleksüs yaralanmaları, down sendromu, konjenital tortikollis , SSPE, gullian barre sendromu, travmatik SSS yaralanmaları, gelişimsel problemler, hidrosefali, juvenil romatoid artrit , hemofili, skolyoz gibi problemlerin yarattığı bağımsızlığı engelleyen problemleri en aza indirmek için rehabilitasyon ekibinde yer alan fizyoterapistlerin en yüksek etik ve profesyonel standartlarının gelişimine katkıda bulunmak, sağlık sektöründe pediatrik fizyoterapi ve rehabilitasyonun ve “ çocuk fizyoterapistliği” farkındalığını artırmak için tüm değerlendirmelerimiz ücretsizdir.

.

.

.

“Bizim için değerlisiniz.”

www.bollucaozelegitim.com.tr

0531 703 10 13

Çocuk Fizyoterapistimizden Mesaj Var!
Bolluca'da Uzay Terapi Seansları

“Engelleri kaldırmak için bir el de sen uzat” projesi kapsamında tüm ulaşım, değerlendirme ve eğitimlerini ücretsiz olarak sunmayı ve sürekli eğitimsel hedeflerini iyileştirmeyi ilke edinmiştir.

  • Adres: 
  • Hicret Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi Numara 209/1, 34287 Arnavutköy/İstanbul
  • Telefon:
  •  0 (212) 685 10 13
  • Email:
  •  info@arnavutkoyfizyoterapi.com